Hästverksamhet

Till mig är du varmt välkommen om du vill fördjupa kontakten med din egna häst, eller om du vill ta lektioner med någon av mina. I träningen kombinerar jag positiv förstärkning med att lyssna in både dina och hästens önskemål. Nedan kan du läsa om de olika uppläggen.

Lektionsverksamhet med terminsupplägg
I nuläget finns en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp som under höst- och vårtermin får möjlighet att fördjupa sig inom både positiv förstärkning samt djurkommunikation. Vi börjar väldigt basic för att först få en förståelse för hästens kroppsspråk, hur vi använder positiv förstärkning som inlärningsmetod, vilka verktyg vi har för att underlätta träningen samt hur vi stärker vår magkänsla genom att lyssna på den. Därefter byggs det på och blir allt mer avancerat. I takt med att hästarna och eleverna är redo för det väver vi in exempelvis akademisk ridkonst, körning och på sikt även engelsk dressyr och hoppning.

Medvitund arbetar för att ge hem åt hästar som har svårt att passa in i den traditionella hästvärlden, och det är dessa hästar som används på lektionerna. Lektionerna anpassas efter både häst och människa, vilket ger dig som elev ett större helhetsperspektiv kring utbildning av hästar. Det här ger också möjlighet för både djur och människa att utforma eller påverka lektionerna, vilket skapar en lugnare och mer riskfri miljö, samt gör träningen roligare. För mig är det viktigt att alla känner sig hörda och respekterade.

I höst är båda grupperna fulla. Är du intresserad av att delta till våren får du gärna höra av dig.

Meditation med hästarna
Här möts vi i hästhagen, i meditation guidad av mig utifrån vad hästarna upplever behövs under just denna stund.

För att samtliga deltagare ska kunna slappna av helt, och hänge sig åt vad som sker på insidan kommer vi vara i en inhägnad i hagen, utan möjlighet för hästarna att nå oss rent fysiskt under meditationen. Efteråt finns möjlighet att röra sig fritt i hagen, för att hälsa på både hästar, träd och mark.

Kolla på Facebook eller kontakta mig för att veta när nästa tillfälle är.
Kostnad: 100 kr/tillfälle och person

Privatlektioner
Det finns möjlighet för dig att boka privatlektioner med din egen häst, eller med någon av mina. Om du har egen häst så åker jag hem till dig, då tillkommer milersättning.

Under en lektion kan vi bland annat titta på:
* Grunder inom positiv förstärkning/klickerträning, både i teori och praktik
* Ridning och inridning
* Inkörning
* Lastträning
* Sitsträning
* Underlätta vardag, hovvård eller veterinärbesök med exempelvis frivillig hantering eller att få in bra hovlyft.
Eller vad du annars har för önskemål.

Är ni flera i samma stall som vill ta lektioner? Eller är ni ett par eller några stycken som vill komma till mig? Hör av dig med önskemål, så lägger vi upp det så det passar er.
Pris: 300 kr för en lektion på 30-60 min, eller per häst. 25 kr/mil i milersättning.

Facebook lägger jag upp evenemang för heldagskurser, prova på-tillfällen med mera. Det finns dessutom en grupp för personer på ön som är intresserade av positiv förstärkning.