Hästverksamhet

Till mig är du varmt välkommen om du vill fördjupa kontakten med din egna häst, eller om du vill ta lektioner med någon av mina. I träningen kombinerar jag positiv förstärkning med att lyssna in både dina och hästens önskemål. Nedan kan du läsa om de olika uppläggen.

Hästskolan
Hästskolan finns för både vuxna, barn och ungdomar och erbjuder lektioner veckovis på kvällar eller helger. Lektionerna är 1,5 timme långa och sker i små grupper om max 3 personer, teori och praktik varvas. Du är med och hämtar hästen i hagen, borstar och tar på eventuell utrustning.

I teori och praktik får du lära dig om hur hästen fungerar, vad den behöver för att må bra, kroppsspråk samt inlärningsmetoder och såklart då med fokus på positiv förstärkning. Du och hästen får öva på olika viktiga grundbeteenden, dressyr med fokus på akademisk ridkonst, hur vi bygger upp kroppsmedenhet hos hästen samt skapar en stabil grund för fortsatt träning. För dig som deltar hösten 2022 samt våren 2023 finns det möjlighet att vara en del av inridning eller om-inridning av hästarna med positiv förstärkning som grund. Vi kan även titta på tömkörning och inkörning. I nuläget är ingen av hästarna ridbar eller körbar, utan all träning sker från marken.

Kurserna för barn är mer lättsamma och vi lägger fokus på frihetsdressyr och trickträning. All träning sker från marken.

Kurser
Jag anordnar kurser med olika teman och upplägg hos mig tillsammans med mina hästar. Det går också bra att boka in mig för kurs, oavsett om du bor på Gotland eller på fastlandet. Hör av dig med dina önskemål, så skräddarsyr jag en kurs.

Kommande kurser:
Klicker och empati, start 23 april
Klicker-läger 2-4 juli

Medvitund arbetar för att ge hem åt hästar som har svårt att passa in i den traditionella hästvärlden. Lektioner och kurser anpassas efter både häst och människa, vilket ger dig som elev ett större helhetsperspektiv kring utbildning av hästar. Det här ger också möjlighet för både djur och människa att utforma eller påverka lektionerna, vilket skapar en lugnare och mer riskfri miljö, samt gör träningen roligare. För mig är det viktigt att alla känner sig hörda och respekterade.

Privatlektioner
Det finns möjlighet för dig att boka privatlektioner med din egen häst, eller med någon av mina. Om du har egen häst så åker jag hem till dig, då tillkommer milersättning.

Under en lektion kan vi bland annat titta på:
* Grunder inom positiv förstärkning/klickerträning, både i teori och praktik
* Ridning och inridning
* Inkörning
* Lastträning
* Sitsträning
* Underlätta vardag, hovvård eller veterinärbesök med exempelvis frivillig hantering eller att få in bra hovlyft.
Eller vad du annars har för önskemål.

Är ni flera i samma stall som vill ta lektioner? Eller är ni ett par eller några stycken som vill komma till mig? Hör av dig med önskemål, så lägger vi upp det så det passar er.
Pris: 300 kr för en lektion på 30-60 min, eller per häst. 25 kr/mil i milersättning.

Facebook lägger jag upp evenemang för heldagskurser, prova på-tillfällen med mera. Det finns dessutom en grupp för personer på ön som är intresserade av positiv förstärkning.