Gåvor till ”Familj till familj”

På Gotland finns det en fantastisk grupp på Facebook, ”Familj till familj”. Gruppens syfte är att hjälpa barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt. Det skänks kläder, saker och annan hjälp på olika vis.

I dag skänker jag fem massagebehandlingar. Och så kommer jag göra, varje månad så länge det känns rätt.

Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om det. Utmaningen i att ge på detta vis, när jag fortfarande dagligen påminns om att jag varit utbränd. Utmaningen i att ge utan att få pengar. Men också, hur jag längtat efter att kunna ha dessa hela dagar med bara massage i fokus. Hur mycket det ger mig, hur stor förståelse jag får för mig själv, vart jag är i livet och mina processer. Hur stor förståelse jag får för kroppar och hur de fungerar. Glädjen i att kunna hjälpa där jag verkligen behövs.

Och så den där rösten som pratar om mina svåraste ursäkter. Att jobbet ger mig så mycket, det gör ingenting om jag råkar gå över mig. Jag får ju så mycket tillbaka. Det är vad jag säger varje gång jag går över mig själv. Så i dag är jag noga, behandlingarna är 45 minuter. Inte mer.

Vilka ursäkter använder du för att kunna fortsätta i dina invanda mönster? Och vad kan du göra för att förändra dem?

Lämna ett svar