Hur kan vi kommunicera bättre?

En av de saker djuren lär mig, samt jag försöker lära vidare till djurägare, elever och andra i min omgivning handlar om hur vi kommunicerar. (Någonstans däremellan försöker jag lära mig själv det också). Detta blev också en av de saker som togs upp under ett trepartssamtal nyligen. Vi pratade med en hund som hade stort behov av lugn i sin omgivning. Höjda röster, irritation och otålighet stressade hunden väldigt.

Så hur kan vi då kommunicera för att minimera dessa saker?

1. Undvik projiceringar. Istället för att agera på ilskan, besvikelsen eller rädslan kan du uttrycka ”Just nu känner jag mig rädd/ilsken/besviken. Mina hjärnspöken går i gång, triggade av den här situationen. Jag behöver … för att känna mig lugnare.”

2. Oftast handlar inte din reaktion på vad som egentligen händer just nu. Utan du reagerar utifrån dina tidigare erfarenheter av liknande situationer. Så med största sannolikhet kan du i exemplet ovan också lägga till ”Det här handlar inte om dig, utan det är min reaktion på själva situationen. Eftersom tidigare, liknande situationer har skrämt mig/gjort mig arg/gjort mig besviken. Jag ska försöka välja en annan reaktion nu.”

3. Öva på att be om saker, samt öva på att fråga andra vad de behöver. Hur ofta gör du motsatsen till detta? Hur ofta försöker du med tankeöverföring och hintar förklara för andra vad du vill ha? Hur ofta försöker du tolka andras energi, känslor, kroppsspråk för att på så sätt lista ut vad de vill ha? Hur ofta blir det rätt? Min erfarenhet är att dessa beteenden inte är särskilt givande, utan istället leder till irritation och bråk. Öva istället på att uttrycka vad du vill, samt fråga vad andra vill. Mycket mer givande!

4. När det finns ett problem, kom ihåg att det inte är du emot ditt husdjur/vän/partner/barn/förälder. Utan det är ni emot problemet. Jag försöker förbereda sådana samtal med att visualisera att jag sitter bredvid den jag behöver prata med, och att vi båda tittar på problemet som ligger framför oss på ett bord. Tillsammans försöker vi lösa det problemet på bordet. Istället för att kasta problemet eller meningslösa projiceringar mellan oss.

5. Var ärlig. Sådär kärleksfullt ärlig ändå från ditt innersta. Oavsett om det är något du vill förhindra/sätta stopp för, eller om det är något du vill ha mer av. Gör det i kärlek, värdighet och ärlighet. Utifrån det kan du vara en förebild. När du kommunicerar telepatiskt är det svårt att inte vara ärlig 😉 Mina djur ser rakt igenom mina försök att dölja mig bakom ursäkter och fnyser lite åt mig. Vi vet allihop att jag vet och kan bättre🙈

6. Kom ihåg att du är ansvarig för din egen lycka. Det finns ingen annan som är ansvarig för att tillgodose dina behov eller önskningar. Bara du. Du kan med andra ord inte kräva något av någon, utan bara önska.

Det kommer säkert mer på detta tema, men det här får bli en start.

Tacksamhet över trepartssamtalen

Stannar upp en stund i total tacksamhet över gåvan att få vägleda er med hjälp av trepartssamtal 🙏

Jag tror inte jag haft ett enda samtal än, varken på plats eller på distans, där personen jag hjälpt inte kunnat känna något! Alla samtal leder till en djupare kontakt med sig själv och sitt djur.

I dag har jag hjälpt en kvinna prata med sin hund, samt få en klarare bild över varför hon har svårt att samtala med djuren på egen hand. Önskar henne och alla er andra stort lycka till på er resa!

Vill du veta mer om hur jag kan hjälpa just dig? Hör av dig.

Nyhetsbrev

Egentligen tycker jag inte alls om mailutskick. Det kommer för många och för ofta om man inte, likt jag, är väldigt noga med att rensa och avprenumerera på det som inte är relevant. Jag har haft ett stort motstånd inför att använda mig av det som en kanal för att nå ut till er.

Men nu gör jag ändå det. Och jag försöker tänka att varje mailutskick ska vara en gåva. Att du kan känna en förväntan inför att få dem, att du ska vilja öppna och ta del av materialet. Jag försöker frikostigt dela med mig av tips, råd och erbjudanden. Men också göra mailen personliga, för att kunna skapa bättre kontakt med just dig. Inte bara som ett säljtrick, utan för att jag faktiskt vill att du ska lyckas.

Så om du vill ha ett mail/vecka som ger dig större förståelse inför vad djurkommunikation är, samt hur du kan öppna upp för det. Registrera dig via denna länk: https://gansub.com/s/5dIFiJAbGnaK/

Och ge mig gärna feedback på om jag lyckas nå mitt mål.

Allt han kan ge världen

Vi delade nyligen en helt underbar promenad, jag och Russel. Vi har en historia som gör att vi lätt stressar upp varandra när vi är ensamma på promenader. Så denna dag valde jag att göra mitt bästa för att stanna kvar i avslappning. Det blev underbart!

På mjuka spagettiben, ett stort leende på läpparna, stundtals blundande och med Eminems röst i huvudet gick jag bredvid denna fantastiska varelse. ”Lose yourself in the moment”, och det gjorde jag. Tillsammans med Russel kan jag tillåta mig den avslappning som gör att jag till sist försvinner. Och jag vet att han håller mig, håller utrymmet för mig.

Med tårar i ögonen tänkte jag på allt otroligt fint han kan ge till världen. Ögonen tåras varje gång jag tänker på det. Hur behövligt det är med individer som verkligen kan hålla utrymme. Som kan stå där, trygga, stadiga och stabila. Som stöttar och finns till. Men utan att skapa beroende/medberoende.

För mig är det här grunden i den verkligt maskulina energin. Och han är fantastiskt bra på att på att lära ut om just detta. Både de gånger han symboliserar denna energi, samt de gånger han behöver att vi gör det. Att kunna hitta in till det äkta, ursprungliga. Det lugn, stabilitet och kärlek som finns där.

Ögonen tåras varje gång jag tänker på vad han kan ge världen.

Ridlektioner för barn

Jag och Russel vill ge fler barn möjligheten att rida och umgås med hästar. Hör gärna av dig om detta resonerar med vad du skulle vilja ge ditt barn 🙂

Vi vill erbjuda lektioner som baseras på tvåvägskommunikation. Att både hästen och människan blir respekterade, lyssnade på och sedda för vilka de är just den dagen. Lektionerna kommer baseras på en utbildningsplan innehållande bland annat hämtning och lämning i hagen, borstning, ledövningar, trickträning, positiv förstärkning, balansövningar, avslappning, andningstekniker, grunderna i dressyr samt uteritter. Det kan finnas möjlighet att utforska hoppning och tömkörning längre fram. Lektionerna anpassas efter dagsform hos både barn och Russel.

Russel rids i dagsläget barbacka med grimma eller kapson. Han har burit mina syskonbarn samt andras barn under 4 års tid. Även jag har suttit på honom några gånger. Han uppför sig vanligtvis exemplariskt, tycker om att ha en ryttare på ryggen och bär denna person likt den gentleman han är. Han är tömkörd en hel del, löshoppad samt utbildad i grunderna i akademisk ridkonst.

På grund av ovana/osäkra ryttare är han nästan enbart riden medan någon leder honom. De gånger jag ridit själv har varit utan problem. Samma sak de gånger barnen fått prova att styra, stanna och börja skritta på egen hand. Jag ser inte detta som något problem. Jag utgår från att de flesta barn behöver att jag leder honom till en början, så det kommer bli en naturlig och successiv övergång till att rida på egen hand.

Det här är verkligen en fantastisk möjlighet för dig som vill låta ditt barn umgås med och rida hästar där kommunikation och mjukhet prioriteras.

Åldersgräns: Från 6 år
Maxvikt: 50 kg
Pris: 200 kr
När? Lördagar och söndagar under hösten/vintern. Kl 14 eller 15.
Var? Stenkyrka Ungesmiss 257

Lektionerna är 60 minuter långa, inkluderat skötsel före och efter. Skicka ett meddelande om du har frågor eller vill boka.

Trepartssamtal med djur

Jag har känt, klämt, vridit, vänt och till sist landat. Jag vill ge er allihop, även ni som inte går kursen, 1 trepartssamtal var. Detta är vanligtvis en tjänst som enbart är för de som går mina kurser. Men jag känner att jag skulle vilja öppna den möjligheten för fler, för att ge er en inblick i vad jag kan erbjuda och hur jag kan guida.

Ibland sker tydlig magi under samtalen, men ibland pågår det magiska lite mer under ytan och det kan ta tid innan du får möjlighet att skörda det. Det är inte säkert att jag på det enda samtalet kan hjälpa dig att föra ett samtal, eller ens känna att du har kontakt med djuret. Däremot kan jag hjälpa dig skapa en tydligare bild kring vilket nästa steg ska bli.

Känner du att detta är något för dig? Sätt en djur-emoji i kommentarsfältet så berättar jag mer.

Massage i Visby

VISBY 9/12 och 30/12

Japp, då kommer jag finnas här i stan. Närmare bestämt på Phenixkliniken, Lejongränd 2, för att massera. Så passa på att boka din tid 😀 Det blir en testperiod, går allting bra kommer jag fortsätta hänga där med jämna mellanrum.

Bokar gör du som vanligt på Bokadirekt. Jag har lagt till några ”nya” tjänster som det står VISBY på. Det är alltså dessa du bokar.
https://www.bokadirekt.se/places/medvitund-18046

Foto: Amanda Nätt

Nytt Youtube-konto

Mitt youtube-konto stängdes ner för ett tag sen, av någon oförklarlig anledning. Nu tröttnade jag på att vänta på svar. Tur det är lätt att skapa ny mailadress så jag kunde få upp ett nytt konto 😉

Gå gärna in där och titta. Framförallt av anledningen att lyssna på de två meditationer som finns upplagda! Dels en helt underbar meditation som hjälper dig att möta din kropp. Samt en annan som kan öppna upp för samtal med djur.

Psst, kommentera gärna nedan vad du tyckte om meditationerna 😀