Hästträning

Framöver kommer jag ha allt större möjlighet att erbjuda hästträningar. Min tid tillsammans med hästarna började 2002 på ridskola. Jag har en bakgrund inom vanlig dressyr och hoppning, men också western. I dag handlar min hästträning och hästhantering om tvåvägskommunikation där båda parter har lika stor rätt att prata och att lyssna. Det handlar också om känslor och sinnesstämning, både hos häst och människa. Men även motivation i form av positiv förstärkning/klickerträning.

Jag är utbildad djurkommunikatör vilket gör det viktigt för mig att förstå helheten. Vad är det hästen egentligen vill uttrycka när den visar obehag? Vad handlar ”trotset” eller ”vägran” egentligen om? Det vi ser på ytan är oftast just vad som finns på ytan, under det finns så mycket mer. Utifrån det kan vi bemöta och lösa problemet som finns i grunden och därmed få bättre resultat.

Om du är intresserad av hästlektioner kommer vårt första möte bestå av att jag kommer ut till dig, pratar med dig och pratar med hästen. Vad det är som ska vara fokus för träningen, hur vi lättast kan komma dit, vad som ligger i vägen och liknande. Detta för att ge både dig och hästen en ärlig chans att berätta, samt för att jag lättare ska kunna få kontakt med hästen senare i träningen. Eventuellt att vi börjar göra några enkla övningar tillsammans på första mötet.
Första mötet kostar 450 kr/häst + milersättning (20 kr/mil). Räknar med att det kommer ta 60-90 minuter.

Efter detta första möte fortsätter vi med lektioner för att uppnå era träningsmål. Lektionerna tar ca 30-60 minuter och kostar 300 kr/häst + milersättning (20 kr/mil).

Jag kan hjälpa er:
* Till en mjukare och tydligare kommunikation där båda får bli lyssnade på
* Fördjupa kontakten med era kroppar, var och en för sig men också tillsammans
* Problemlösning
* Lastträning
* Mer motivation och glädje i träningen
* Djupare kontakt i ridningen med mindre signaler och mer närvaro
* Grundläggande akademisk ridkonst
* Grundläggande frihetsdressyr

Mina tränare och inspirationskällor i nuläget:
Hanna Engström
Lina Petersdotter Johansson
Noora Ehnqvist
Joanna Nieznaj